ERVARINGEN

 Ik ben nu zo een 20-tal jaar psychiatrisch patiënt. Na eerst enkele jaren in daghospitalen verbleven te hebben ben ik nu al een tijdje actief in het activiteitencentrum “De Bolster”.In mijn genezingsproces ervaar ik het AC als zeer belangrijk omdat de Bolster mij veel kansen biedt die ik dan ook met beide handen grijp. Zo zijn er bepaalde sessies die min of meer lijken op een echte werksituatie m.a.w. erw ordt bv. een hele voormiddag in het atelier gewerkt met een korte rustpauze.De mogelijkheid bestaat om deze werksituaties af te wisselen met andere vormenvan nuttig tijdverdrijf zoals praatsessies en socioculturele activiteiten.Beide vind ik zeer interessant.

Vooral aan de praatsessies heb ik veel omdat ik terwijl ik minder goed ben in handvaardigheid wel tamelijk sterk ben in taalvaardigheid. Zo zal ik mij bv. minder in de keuken of de crea begeventerwijl ik wel bevestiging vind in het opmaken van een verslag van uitstappenop opstellen en het geven van een kleine speech wanneer één van de begeleiders het AC verlaat. Ook zaken zoals sport en spel komen aan bod en ervaar ik alszeer verrijkend. Ik kan me het leven zonder de dagstructuur van de Bolster moeilijkvoorstellen en neem door actief mee te doen aan de activiteiten terug de draadop van een periode toen ik nog niet ziek was.
Kortom Ac De Bolster doet me optimaal functioneren weliswaar nietin de ‘echte’ maatschappij, maar wat ik noem de ‘mini’maatschappij.

Deryckere Patrick

2 jaar geleden kwam ik terecht in het AC. Ik durfde niks zeggen en hield mij op de achtergrond. Ik kwam terecht in een grote groep vol met vreemde mensen. Ik sloeg volledig in paniek, maar de mensen begonnen spontaan tegen me te praten. Ik voelde me al iets beter. Door mee te doen aan de verschillende activiteiten bloeide ik beetje bij beetje open. Zo leerde ik vrienden maken. Ik voel me nu niet meer alleen. Ik zit bij mensen die ook iets meegemaakt hebben en ook dankzij de begeleiding die altijd voor ons klaar staat voel ik me veelveiliger. Het AC is een soort van thuis komen voor mij. Daar krijg je het gevoel dat je nog iets betekent (op deze wereld). Ik zou niet meer zonder kunnen, zonder AC.

D.M.SV DE BOLSTER

Groeningepoort 4
8500 Kortrijk
056/37.33.46