VRIJWILLIGERS

De Bolster is steeds op zoek naar vrijwilligers!

Voorbeelden van vrijwilligerswerk zijn:

  1. Een activiteit geven in het activiteitencentrum zoals bloemschikken, begeleiding bij semi-industrieel werk, knutselen,…
  2. In Beschut Wonen fungeren als ‘buddy’ van onze bewoners (om boodschappen te doen, een film te gaan bekijken, te sporten, een uitstapje maken…)
  3. Vorming geven over een bepaald onderwerp
  4. Helpen om klusjes te doen

De taken kunnen heel uiteenlopend zijn. Zeg ons wat je wil doen of waar je goed in bent, en we kijken of er hier een plaats is voor jou.
Indien je geïnteresseerd bent, neem gerust contact op via 056/374929.

BUDDYWERKING

De buddywerking Kortrijk zoekt naar enthousiaste vrijwilligers!

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is het vaak een hele opgave aansluiting te vinden bij anderen in de samenleving. Ze beschikken niet altijd over de nodige sociale vaardigheden of het zelfvertrouwen om (oude en/of nieuwe) contacten en activiteiten op te nemen. De bedoeling van de buddywerking is om via een vriendschappelijke vertrouwensrelatie het isolement van de deelnemer te doorbreken. Om op (2-)wekelijkse basis samen enkele uurtjes met elkaar op stap te gaan en het vrije tijdsaanbod in de regio te verkennen.  Voor de deelnemer verlaagt dit de drempel naar de maatschappij en bevordert dit de sociale integratie. Omgekeerd zorgt dit bij de buddy en samenleving voor meer begrip en acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op via het nummer. 056/37.49.29 of via mail naar activiteitencentrum@beschutwonendebolster.be voor een kennismakingsgesprek.

 

 


SV DE BOLSTER

Groeningepoort 4
8500 Kortrijk
056/37.33.46